Frakt från 72.50 kr

Gratis gravyr av nappar

7 life hacks som ger dig extra energi i vardagen

Livet som förälder till spädbarn och småbarn är underbart men också utmattande och hektiskt: Sömn är något man bara drömmer om. Du måste ta med den lille på babysim och babysång. Varje dag måste du laga hälsosam mat från grunden. Huset måste vara fläckfritt. Och så är det din karriär och alla hobbyer du hade innan du blev förälder som också behöver uppmärksamhet.

Närvaro och lugn i familjen bör prioriteras, annars drunknar den i de många sysslor som vardagen innebär.

Så här kommer 6 bra tips på hur ni som familj kan skapa stunder av lugn i en hektisk vardag:

Lär dig att säga ”strunt i det”
Vi lever i ett samhälle där vi ser upp till dem som bränner sina ljus i båda ändar, och det är då det är svårt att låta disken hopa sig och acceptera att vi inte är perfekta föräldrar. Men det bästa du kan göra för dig själv och för resten av familjen, är att släppa kontrollen då och då.

Involvera dina barn i vardagliga sysslor
Kvalitetstid med barnen kan vara många saker – ofta blir ditt barn gladare av att delta i vardagssysslorna med dig än att åka på stora utflykter och evenemang. Om du till exempel involverar dina barn i matlagningen kommer de att känna att de bidrar till familjen samtidigt som de ger dig både lugnet och närheten du behöver – vad gör det om köket blir lite stökigt?

Undvik att göra upp för många planer
Ditt barn behöver inte samma fullspäckade schema som du kanske är van vid. När ditt lilla barn har varit omgivet av andra barn och vuxna en hel dag på dagis behöver det lugn och känna sig nära sin familj. Det är därför helt ok att tacka nej tack till middagsbjudningar och lekträffar.

Var bra på att dela ansvaret mellan er
Under hela graviditeten placeras barnets pappa i passagerarsätet i ert föräldraskap, och under första tiden efter förlossningen finns det också goda biologiska skäl till att mamman tar patent på en del av jobben. Men det är just av dessa skäl som en skev ansvarsfördelning kan uppstå mellan mamma och pappa.
Om ni är medvetna om att ni båda deltar på lika villkor kommer det att ge er alla en vardag som fungerar smidigare.

Du behöver inte göra allt själv
När du inte har sovit flera nätter i rad och det enda du drömmer om är att se insidan av dina ögonlock, är det viktigt att komma ihåg att utnyttja ditt nätverk. Kanske har du några föräldrar eller en svärmor i närheten? Det är inget fel med att fråga om de skulle vilja tillbringa några timmar med sitt barnbarn medan du får lite välbehövlig vila. Om du inte har familj i närheten som du kan dra nytta av kan du alliera dig med några vänner eller en barnvakt som ditt barn känner sig glad och bekväm med.

Sänk dina förväntningar på dig själv
Kom ihåg att alla föräldrar kämpar med känslan av att inte göra tillräckligt, och alla gör misstag. Det är en del av "jobbeskrivningen" för föräldrar. Men vi gör alla så gott vi kan. Det låter banalt, men om du kan sänka dina egna förväntningar på dig själv och finna ro i det ofullkomliga, kommer det att ge dig mycket mer mental och fysisk energi i din vardag.

Kan det göras enklare?
Om du använder föreställningen om en perfekt förälder som måttstock, kommer du snabbt att göra saker svårare och mer tidskrävande än nödvändigt för dig själv. Det finns många hjälpmedel som kan göra livet lite lättare för både dig som föräldrar och för ditt barn – utan att behöva kompromissa med barnets bästa – så varför inte använda dem?

Oavsett om du letar efter runda nappar som gör det lättare att växla mellan nappar och amning och som gör övergången till fast föda mindre kladdig, eller produkter som gör det lättare för pappa att ta lika stor del av jobben, är alla produkter i Littledeluxes sortimentet noga utvalda för sin funktion och höga kvalitet.

När du handlar på Littledeluxe har vi gjort researcharbetet åt dig, så du inte behöver oroa dig för att produkterna innehåller BPA eller andra skadliga ämnen.


Med vänliga hälsningar
Annette