6 saker som förkortar en napps livslängd

Under en napps korta liv skållas den, tuggas, rycks, slängs på marken och utsätts för andra saker du kanske inte ens kunnat föreställa dig. Det ger nappen en begränsad hållbarhet.
Som en tumregel rekommenderar vi därför att du byter ut nappen efter sex veckors användning. Det finns dock särskilt fem saker som antingen kan förlänga eller förkorta nappens hållbarhet.
Följande kan minska nappens livslängd:
- Hur förvarar du ditt barns nappar?
- Ljus och värme påverkar nappens hållbarhet. Se därför alltid till att hålla rena nappar torra, skuggade och inte för varma. Nappar av naturgummi skadas av ljus och värme.
- Hur rengör du napparna? Det är viktigt att rengöra napparna ordentligt. Dålig rengöring kan skada napparna, så undvik att koka dem, lägga dem i tvättmaskinen eller använda rengöringsmedel för att rengöra dem.
Hur många nappar ska man ha i bruk åt gången?
Om din bebis hela tiden har 5-6 nappar i omlopp kommer varje napp uppenbarligen att användas mindre. Om ditt barn använder nappar av naturgummi rekommenderar vi att du alltid har flera nappar åt gången och att du byter ut dem regelbundet. Naturgummi expanderar med tiden – till skillnad från silikon.Hur ofta använder ditt barn nappen?
Ju mer din bebis använder sin napp, desto snabbare slits den ut. Det kan även vara stor skillnad från barn till barn i hur hårt de suger på nappen. Ett starkt sug kan minska hållbarheten avsevärt på nappar av naturgummi.Tuggar ditt barn på nappen?
Vissa barn börjar bita i nappen när de får tänder. Det är både en rolig och skön känsla för bebisen – men tyvärr tål nappar inte vassa mjölktänder. Om din bebis biter på nappen bör du byta till en napp avsedd för detta, t ex Difrax Dental-serien.Och observera att det är skillnad på hållbarheten för naturgummi och silikon. Naturgummi är ett 100 % organiskt material som har en kortare livslängd än silikon.
Med vänliga hälsningar
Annette